Václav Vít

Utrpení Velkého Bobše

8. 05. 2017 13:53:46
Už zase s ním bylo vyběhnuto. Nejdřív Číňani, teď ti slabingři Čehuni. Za normalizace si moc nevyskakovali. Okupanti více důvěřovali národu Andreje Hlinky a nadělili mu významné posty a tučná koryta

Už zase s ním bylo vyběhnuto, v zemanovské jadrné citaci, vyjebáno. Na vojenských cvičeních bývalo obvyklejší rádoby spisovné pasivum "vysouloženo". Nejdřív Číňani, teď ti slabingři Čehuni.

Za normalizace si moc nevyskakovali. Okupanti více důvěřovali národu Andreje Hlinky a nadělili mu významné posty a tučná koryta. Dále už to šlo legálně v rámci klausovsky pojaté privatizace - "větší bere". Stačilo i jen pár melounů a výherce shrábl tučný bank. V balíku byl rázem i náš Bobeš a jistý v kramflecích se vrhl do politiky v roli odpůrce Klause a jeho vlivných kontaktů, sedávajících pospolu na tenisových tribunách. Zvítězil! Stal se hvězdou našeho politického nebe. Mnozí pro něho hlasovali, já také.

Dnes je na pokraji politické propasti. Mají toho na něho dost. A Bobeš zvolil nesprávnou taktiku obhajoby. Spoléhat na Zemana nelze, své by mohl vyprávět Šlouf či Ringo Čech.

Je tedy všechno ztraceno? Bobeš měl nesporně pravdu, když poukazoval na podivné čachry na policii, na účelové odstranění zuřivého detektiva (v dobrém slova smyslu) ŠLACHTY. Kdo tehdy úkoloval Chovance, či snad pan ministr jednal ze soukromé píle, jak by řeklo Foglarovo Dlouhé bidlo?

Buď jak buď příčinou zřejmě nejsou etické prohřešky Velkého Bobše, ale strach sociálních demokratů z těžkého volebního debaklu. Tou by utrpěli nejen sociální demokraté, ale my všichni. Zeman by okolo sebe začal sekat holí v pomstě za domnělé křivdy, ve skutečnosti za oprávněnou kritiku ostudné opoziční smlouvy.

Ještě snad není vše ztraceno, Bobeš by měl Zemanovi odebrat jeho víceúčelovou hůl, věnovat mu pohodlné vrzající berle a obstarat starostlivou sociální pracovnici, která by dokázala tlumit jeho nezvládnutelné návaly hněvu . Jiřina Bohdalová by to možná zvládla.

Autor: Václav Vít | karma: 15.24 | přečteno: 1111 ×
Poslední články autora