Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Jiří, (zdravím). Na nás dvou je vidět, jak diskuse - blogy mohou být krásné. Já to poté načítám tak - Vy zase onak. Upřímně, pravda bude na obou, našich stranách. No dobře, kladu dotaz !Kdo je vlastně ministrem zahraničí v ČR ? A jakou zahraniční politiku vůbec děláme ... ?

Kdyby, (nedejbože), byl nějaký střet - Koho bychom vlastně bránili ? Chlapce z Hradu, Miloše s rodinou, nebo Agrofert - Burešovy zájmy u čínských bank ? Co by tomu řekli naši předci ? V rodině máme padlé z 1 světové i arestované Hitlerem, poškozené 1968 ap. :-) ...

1 0
možnosti
Foto

Kdo řídí letadlo? Autopilot (ministerstvo zahraničí), nebo pilot (prezident): Kdo koho jmenuje?

Ale podle ústavy prezident zařízuje mezistátní smlouvy, má tedy jejich výklad ve své kompetenci. Teď to má řešit muž prezidenta, Jirsák.

0 1
možnosti
MB

Pokládám za přirozené, že každá země, vedle své vnitro - má i své zahraniční zájmy. Ty realizuje cestou politiky, ministrem zahraničí. Určitě budou rozdíly pojetí u velmocí - USA, Číny, slabšího Ruska, nebo ČR. Cíl zůstává identický - Prosadit své zájmy . Způsobů mnoho, staroklasický - silou vojenskou, novodobou - ekonomikou a pokročilostí vědy - technologií, patentů .

U nás doma, bych ministra dělat nechtěl ! Brzo bych zjistil, že mám minimálně další 2 kolegy ! Hrad a předsedu vlády. Až komický je postoj p. Zemana k NATO. Nejde o jeho přespávání přímo na zasedáních - Ví vůbec, že je členem a dokonce vrchním velitelem ? Co jeho "Čučkaři", přidělování Krym,u Kremlu a nápady sankce rušit ? Pan Bureš EU dotující - Zase nepotřebuje - nepotřebuje, aby se o něj samotného zajímala

Je vůbec možné, aby ze zahraničí nám někdo přikazoval, která socha se má na podstavec vrátit? Kdo a kam vlastně může vyjet ? Co se vlastně řeší? a) Pan Vystrčil jel na Tchaj-wan - Dle Pekingu, je tedy na čínském území, tedy v pořádku. b) Pan Vystrčil vyjel a není na čínském území - Tak co je Číně vlastně vůbec do toho ? Ministrem zahraničí ČR je tedy vlastně kdo ? Hrad a zejména ti lidé okolo prezidenta, kteří nemají žádný nárok, aby získali Bezpečnostní prověrku ? Např. zcela nejedlý člověk - ODNIKUD !, který radí i s kým máme realizovat atomovou elektrárnu ? :-)

0 0
možnosti
Foto

Když je to čínské území, tak pak ale Peking má právo určovat, kdo na něj vstoupí.

Co se sochy týče, tak jde tu o jak o autorské právo zhotovitele a jeho dědiců, tak o právo dědiců zpodobeného. A spor se také vede o výklad jedné mezistátní smlouvy, na jejichž výklad má monopol z naší strany prezident. Navíc je celá záležitost iniciována tak ze strany Hřiba, aby ponížila ruské občany, aby je urazila. Proč?

0 1
možnosti
Foto

A to vám nevadí ani ten počet popravených na Tchaj-wanu?

1 2
možnosti
Foto

Mělo by mu vadit, že ten počet je malý, nebo velký?

Letos jeden popravený, loni žádný, předloni jeden, předpředloni žádný, v roce 2016 jeden.

4 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 476x
Původně elektroinženýr, výzkumník, dnes něco mezi šedesáti a sto lety, Záliby: vodní sporty, běžky, joga, komentování událostí doma i v zahraniční spíše nevážně, Znalost angličtiny, němčiny, ruštiny a latiny.

Seznam rubrik