Pár deka fiktivního bulváru z Česka

Článek  se pokouší reagovat na dění u nás i ve světě ironickou nadsázkou.  Cílem je pobavit  čtenáře z většinové populace a mírně naštvat ty  zlobivé.  

Z našich rybníků a jiných vodních nádrží.

Skutečná žabomyší  bitka se strhla na Lipenské přehradě. Z vody se náhle vynořili žabí  muži a fyzicky napadli skupinu šedých  kancelářských  myší, které se pokoušely balit jejich kočky.

 

Jazykové zákoutí.

Na sklonku středověku bylo u nás více  než rušno.  I za hranicemi Českého království a  Moravského  markrabství se pro kravály a nepokoje ujal název pragérie.  Dnes   je načase   tento zastaralý pojem  nahradit  mnohem aktuálnějším termínem hamburgérie. Nejde ovšem o excesy   pojídačů hamburgerů, ale o řádění zakomplexovaných ubožáků , kteří  dokážou vyniknout jen v něčem za hranou,  v něčem, co vyžaduje IQ  lehce nad  intelektuální úrovní  divočáků.  Není jistě náhodou, že ve stejnou dobu, kdy zasedala G20  a ulice Hamburku devastovali zločinci, se v Česku objevil prasečí  mor.  Jak by řekl náš  přední  ultraortodoxní  kreacionista  pan Michal Semín:  Když je nouze nejvyšší, pomoc boží  nejbližší. Zbývá jen dokázat, že hamburští  rowdies  jsou díky genetické poruše vysoce náchylní  k   prasečím chorobám. Místo plošné fyzické  likvidace zřejmě postačí karanténa  čtyř až  čtyřicetičtyř  let.

 

Normalizační myslivecká latina  přežívá dodnes.

Jo komunisti? Jsou tu pořád,  skupují  nemovitosti  v Krkonoších,  ale jsou plaší. Na pastvu se vydávají  brzy ráno, kdy je nejvhodnější doba lovu.  Mají narudlé maso okořeněné žlučí  a  nakejslým  svědomím.   EET se na ně nevztahuje, jako ve všem a všude mají protekci.

 

Ekologická hlídka.

Stále ještě nejsme na vrcholu potravinového řetězce. Abychom toho dosáhli,  musíme se stát nejedlými, nechutnými až  odpornými. Naším vzorem mohou být oba Nejedlí, Zdeněk  i ten druhý zemitý, zemanitý.

 

Reklama.

Paranoici, myslíme na Vás.

Naše paraple vás zbaví panického strachu z bludných   parašutistů. Jedno balení obsahuje naše  patentované paraple, manuál, samolepící záplatu a škrabku na tříděné maso. 

Cena od  9 999 Kč

 

Historické vazby Tibetu na Čínu.

Kublaj  Chán  ovládal jak mongolštinu, tak mandarínskou čínštinu. V Tibetu by se nedomluvil,  místní  by však byli stíháni za neposlušnost,  neboť  skvělý ten muž nečinil  rozdílu mezi  neslyšícími, nerozumějícími a vzdorujícími.

 

 

Autor: Václav Vít | pondělí 10.7.2017 8:49 | karma článku: 7,86 | přečteno: 484x
  • Další články autora

Václav Vít

Kdo může za tornádo Masaryk

25.6.2021 v 12:28 | Karma: 14,46

Václav Vít

Pročučkne si Miloš Joea?

5.5.2021 v 14:10 | Karma: 19,17

Václav Vít

Gardo, do boje!

11.4.2021 v 10:02 | Karma: 7,47